The Web Design Group

... Making the Web accessible to all.

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Details about ajax, how ajax can be used
The_webmaster
post Feb 5 2021, 04:48 AM
Post #1


Novice
**

Group: Members
Posts: 29
Joined: 5-February 21
Member No.: 27,773



Hello guy please i have tried ajax on my webpage but it did'nt work please can ajax save and display submited forms without database, Thanks in advance.
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
pandy
post Feb 5 2021, 06:36 AM
Post #2


🌟Computer says no🌟
********

Group: WDG Moderators
Posts: 19,709
Joined: 9-August 06
Member No.: 6



Save to a file on the server? I don't do Ajax, but I don't think you can do that with Ajax alone but need to also engage some server side language such as PHP.

But wait for Christian. He doesn't do Ajax either, but he might know better than me anyway. tongue.gif
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
The_webmaster
post Feb 5 2021, 08:04 AM
Post #3


Novice
**

Group: Members
Posts: 29
Joined: 5-February 21
Member No.: 27,773



Thanks for your reply i have goten it.
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
Christian J
post Feb 5 2021, 11:08 AM
Post #4


.
********

Group: WDG Moderators
Posts: 8,796
Joined: 10-August 06
Member No.: 7



QUOTE(pandy @ Feb 5 2021, 12:36 PM) *

Save to a file on the server? I don't do Ajax, but I don't think you can do that with Ajax alone but need to also engage some server side language such as PHP.

That's correct. But you don't need a database for it.

The advantage with Ajax is that you don't need to load a new web page to communicate with the server-side script, instead it can be done in the background from the same page.

User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
The_webmaster
post Feb 6 2021, 05:46 AM
Post #5


Novice
**

Group: Members
Posts: 29
Joined: 5-February 21
Member No.: 27,773



But please how can i do it without database, i only know how to do it with database.
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
Christian J
post Feb 6 2021, 08:54 AM
Post #6


.
********

Group: WDG Moderators
Posts: 8,796
Joined: 10-August 06
Member No.: 7



You could use a text file instead: https://en.wikipedia.org/wiki/Flatfile
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
The_webmaster
post Feb 6 2021, 10:54 AM
Post #7


Novice
**

Group: Members
Posts: 29
Joined: 5-February 21
Member No.: 27,773



QUOTE(Christian J @ Feb 6 2021, 08:54 AM) *

You could use a text file instead: https://en.wikipedia.org/wiki/Flatfile

Thanks
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
The_webmaster
post Feb 25 2021, 04:14 AM
Post #8


Novice
**

Group: Members
Posts: 29
Joined: 5-February 21
Member No.: 27,773



Thanks all, i have gotten a nice ajax that submits a form with reloading the page and it has been working. Thanks for your reply

This post has been edited by The_webmaster: Feb 25 2021, 04:22 AM
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



- Lo-Fi Version Time is now: 13th June 2021 - 03:36 PM