Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Microsoft 2005 Server and Reporting Services configuration
HTMLHelp Forums > Programming > Web Server Configuration
hunsnowy

Hi Everyone!

I hope this is the right forum I write. Please try to help me as I am very desperate. First of all I do not know anything about server installation and running servers. I do have a basic knowledge of programming in visual basic, html, css and basic sql queries in ms access but never installed servers. I would like to apply for a new position within my company but they require at least basic knowledge of microsoft reporting services 2005. So I decided to install the express version on my home computer. Installation went smooth (however I had to install IIS). Right after installation I would like to configure the report server but it does not connect! During the installation everything was right, but the very first step after installation fails.

The "Tell me more about the problem and how to solve it" says:

"System.ServiceProcess.TimeoutException: Time out has expired and the operation has not been completed.
at System.ServiceProcess.ServiceController.WaitForStatus(ServiceControllerStatus desiredStatus, TimeSpan timeout)
at ReportServicesConfigUI.Panels.ServerInformationPanel.StartStopServiceTask(Boolean start)"

Please, please try to help me if you can I am so desperate!

pandy
Afraid I have no idea, but others seem to have the same problem. A couple of hits there on the first page look promising.

http://www.google.com/search?q=System.Serv...een%20completed.
hunsnowy
Dear Pandy! Thank you so much for this reply! As I said I am very new into this, and I had no idea that there are log files created and where I can find them. Anyway thanks to your reply I have located the log files and find the cause of error, which is:

"ReportingServicesService!library!4!2010. 08. 14.-19:17:15:: e ERROR: Throwing Microsoft.ReportingServices.Diagnostics.Utilities.UnknownUserNameException: The user or group name 'MSICR600\ASPNET' is not recognized., ;
Info: Microsoft.ReportingServices.Diagnostics.Utilities.UnknownUserNameException: The user or group name 'MSICR600\ASPNET' is not recognized."

Do you have a clue what do I have to do? How can create this user/group? What do I have to do?

Thank you in advance for your help!
pandy
Not a clue, but I think the same trick may work again. biggrin.gif

http://www.google.com/search?hl=en&q=M...q=&gs_rfai=
hunsnowy
Thank you again Pandy...and it seemed for a while that it will work but the following happened:

The problem was that I had to make a change in the rsreportingservices.config file.
I had to change the line <WebServicesAccount></WebServicesAccount> to <WebServicesAccount>IWAM_"machineName"</WebServicesAccount>.

(solution suggested by microsoft: http://support.microsoft.com/kb/911846)

So I was able to move on with my settings... but now I experience another problem.

In the Web Service Identy menu I can't set the ASP .NET Service Account. This by default is "computer name"\ASPNET. When I click apply I get an error message saying: "The account name is not valid. Specify an account in the form domain\alias. I can't even change the field because it is grayed out and there is no way to edit it.

I found a possibility on the net where someone made a new IIS application pool setting and was able to set the web service identity. My problem is that I have XP which means that the version of my IIS is 5.1...meaning that I cannot create or change application pool.
Do you or does anyone have an idea what to do next??? I would appreciate it so much... sad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.