The Web Design Group

... Making the Web accessible to all.

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> My new web site, I need a look over
mroca1
post Jan 25 2007, 05:19 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 3
Joined: 25-January 07
Member No.: 1,684



Hello! I'm a new member on his board! biggrin.gif

I just opened my site at gamersblock.com & .net and even though I spot one problem which is the IE problem when viewing my site with Internet explorer, (which I have no clue to fix) can you spot any more?

If you know how to fix the IE problem I have with my site, please tell me! My coder didnt fix the problem and he took on another job, so he cant help me.

This post has been edited by mroca1: Jan 25 2007, 05:23 PM
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
Christian J
post Jan 25 2007, 06:16 PM
Post #2


.
********

Group: WDG Moderators
Posts: 6,152
Joined: 10-August 06
Member No.: 7



Hello! smile.gif

QUOTE
I spot one problem which is the IE problem

Where is that? unsure.gif

QUOTE
can you spot any more?


Some HTML syntax errors: http://www.htmlhelp.com/cgi-bin/validate.c...amersblock.com/

This was a peculiar way to add separators in the top menu:

CODE
<li>|</li>

--since you use CSS to make the list display as "inline", why not use CSS to make the vertical separator borders as well?

This looks a bit odd too:

CODE
<h1 id="txt-advertisement"></h1>

--I'd rather use a DIV for ads, and the H1 element instead of the current <div id="logo">.

IE users will not be able to resize text due to the px font-size unit.


--------------------
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
mroca1
post Jan 25 2007, 06:41 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 3
Joined: 25-January 07
Member No.: 1,684



QUOTE(Christian J @ Jan 25 2007, 06:16 PM) *

Hello! smile.gif

QUOTE
I spot one problem which is the IE problem

Where is that? unsure.gif

QUOTE
can you spot any more?


Some HTML syntax errors: http://www.htmlhelp.com/cgi-bin/validate.c...amersblock.com/

This was a peculiar way to add separators in the top menu:

CODE
<li>|</li>

--since you use CSS to make the list display as "inline", why not use CSS to make the vertical separator borders as well?

This looks a bit odd too:

CODE
<h1 id="txt-advertisement"></h1>

--I'd rather use a DIV for ads, and the H1 element instead of the current <div id="logo">.

IE users will not be able to resize text due to the px font-size unit.



About the IE problem:

Click on anyone of the view now links to view my message when viewing the site in firefox. Then view the same page using IE. The Text box looks cut and the home icon is missing its box.

Anyways, I dont know any coding, other than to make a post and edit it. Is there a way I can get you to fix my site problems?
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
Darin McGrew
post Jan 25 2007, 06:50 PM
Post #4


WDG Member
********

Group: Root Admin
Posts: 8,017
Joined: 4-August 06
From: Mountain View, CA
Member No.: 3



QUOTE(mroca1 @ Jan 25 2007, 03:41 PM) *
Anyways, I dont know any coding, other than to make a post and edit it.
Please see the FAQ entries Where can I learn about HTML? and Where can I learn about CSS?

QUOTE(mroca1 @ Jan 25 2007, 03:41 PM) *
Is there a way I can get you to fix my site problems?
How did you get your "coder" to create your site (and its problems)?


--------------------
Darin McGrew
WDG Member since 1998
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
mroca1
post Jan 25 2007, 06:56 PM
Post #5





Group: Members
Posts: 3
Joined: 25-January 07
Member No.: 1,684



QUOTE(Darin McGrew @ Jan 25 2007, 06:50 PM) *

QUOTE(mroca1 @ Jan 25 2007, 03:41 PM) *
Anyways, I dont know any coding, other than to make a post and edit it.
Please see the FAQ entries Where can I learn about HTML? and Where can I learn about CSS?

QUOTE(mroca1 @ Jan 25 2007, 03:41 PM) *
Is there a way I can get you to fix my site problems?
How did you get your "coder" to create your site (and its problems)?


I got my coder from a video gaming webmaster site and I now I know he screwed me with the coding.

This post has been edited by mroca1: Jan 25 2007, 06:57 PM
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
Christian J
post Jan 25 2007, 07:55 PM
Post #6


.
********

Group: WDG Moderators
Posts: 6,152
Joined: 10-August 06
Member No.: 7



QUOTE(mroca1 @ Jan 26 2007, 12:41 AM) *

About the IE problem:

Click on anyone of the view now links to view my message when viewing the site in firefox. Then view the same page using IE. The Text box looks cut and the home icon is missing its box.

That's the page http://gamersblock.com/Notes/Note1.html which also contains some errors: http://www.htmlhelp.com/cgi-bin/validate.c...otes/Note1.html (nothing too complicated).

It seems the white background color in the "NOTE FROM THE BOSS" box shows up temporarily if you select the text in IE. I suspect any of the above HTML errors may cause this, but it may also be a IE bug.

There's also javascript errors (which should appear in all browsers' JS error consoles): on http://gamersblock.com/Notes/Note1.html the function switchToNews() appears to be looking for some elements that don't exist on the page. You'll get similar errors on the other pages, but in other functions. Fixing these should be trivial for someone that knows javascript (just delete the document.getElementById methods that are not used on the page in question).


--------------------
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



- Lo-Fi Version Time is now: 24th October 2014 - 06:07 PM