The Web Design Group

... Making the Web accessible to all.

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> HTML Files display correctly in File Manager but not online
sunny gupta
post Apr 1 2012, 06:11 PM
Post #1


Newbie
*

Group: Members
Posts: 10
Joined: 1-April 12
Member No.: 16,830



Hi,
I am making my web page in HTML using Kompozer editor.
Files unloaded in the file manager. Some files are showing
correctly online but some are not. Check the path and SRC
They are correct. What could be the problem??
Thanks in advance for all the help and appreciable.
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
pandy
post Apr 1 2012, 06:24 PM
Post #2


Don't like donuts. Don't do MySpace.
********

Group: WDG Moderators
Posts: 15,567
Joined: 9-August 06
Member No.: 6



In what way aren't they showing correctly? Can you post the URL to such a page?


--------------------
"Never go to excess, but let moderation be your guide."
- Cicero

IPB Image
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
sunny gupta
post Apr 1 2012, 08:54 PM
Post #3


Newbie
*

Group: Members
Posts: 10
Joined: 1-April 12
Member No.: 16,830



QUOTE(pandy @ Apr 1 2012, 07:24 PM) *

In what way aren't they showing correctly? Can you post the URL to such a page?


Sure and thanks for help.

www.homemadesilk.com
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
sunny gupta
post Apr 1 2012, 08:56 PM
Post #4


Newbie
*

Group: Members
Posts: 10
Joined: 1-April 12
Member No.: 16,830



QUOTE(sunny gupta @ Apr 1 2012, 09:54 PM) *

QUOTE(pandy @ Apr 1 2012, 07:24 PM) *

In what way aren't they showing correctly? Can you post the URL to such a page?


Sure and thanks for help.

www.homemadesilk.com


In file manager, you can access all the other pages, where as on URL, it show 404 page not available.
Some pages show all the images correctly in file manager, whereas on URL it is not, When checked the SRC
are correct.

User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
pandy
post Apr 1 2012, 09:37 PM
Post #5


Don't like donuts. Don't do MySpace.
********

Group: WDG Moderators
Posts: 15,567
Joined: 9-August 06
Member No.: 6



OK. Have you created a directory on the server called "Sub Page", capitalized and with a space, and have you uploaded the files there?

If the server gives the correct error message, that directory doesn't exist.
http://www.homemadesilk.com/sub%20pages/


--------------------
"Never go to excess, but let moderation be your guide."
- Cicero

IPB Image
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
sunny gupta
post Apr 1 2012, 10:52 PM
Post #6


Newbie
*

Group: Members
Posts: 10
Joined: 1-April 12
Member No.: 16,830



QUOTE(pandy @ Apr 1 2012, 10:37 PM) *

OK. Have you created a directory on the server called "Sub Page", capitalized and with a space, and have you uploaded the files there?

If the server gives the correct error message, that directory doesn't exist.
http://www.homemadesilk.com/sub%20pages/


"Sub Page" directory do exist. If you see in URL -go and click on all the fabric -some will display and some will not, how come, all
HTML files are in Sub Pages and Source files of images are from Images Page.

Thanks for time you are spending in solving my problem, appreciated your help
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
sunny gupta
post Apr 1 2012, 11:02 PM
Post #7


Newbie
*

Group: Members
Posts: 10
Joined: 1-April 12
Member No.: 16,830



QUOTE(pandy @ Apr 1 2012, 10:37 PM) *

OK. Have you created a directory on the server called "Sub Page", capitalized and with a space, and have you uploaded the files there?

If the server gives the correct error message, that directory doesn't exist.
http://www.homemadesilk.com/sub%20pages/


Sorry, early posting not very clear.
In file manager when I access index. html- some file show correctly all the images where as some show no images, but all the pages displayed. When go to URL, then all the pages are missing why, not able to get. Then what you say is right. How to correct this.
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
Christian J
post Apr 2 2012, 08:37 AM
Post #8


.
********

Group: WDG Moderators
Posts: 6,155
Joined: 10-August 06
Member No.: 7



First, the "../" in the link URLs indicate a directory one level above the web root:

CODE
<a href="../Sub%20Pages/indiandupion.html">

but since browsers can't access such directories, they apparently try to resolve the URL to

CODE
http://www.homemadesilk.com/Sub%20Pages/indiandupion.html

instead, which is not correct. unsure.gif

Second, the image URLs point to locations on your own computer:

CODE
<img src="file:///C:/Users/KAVITA%20TEXTILES%20PLUS/Desktop/Home%20Made%20Silk%20Web/Images%20Fabric/Home%20Page/Indian.jpg">


--------------------
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
sunny gupta
post Apr 2 2012, 09:29 AM
Post #9


Newbie
*

Group: Members
Posts: 10
Joined: 1-April 12
Member No.: 16,830



QUOTE(Christian J @ Apr 2 2012, 09:37 AM) *

First, the "../" in the link URLs indicate a directory one level above the web root:

CODE
<a href="../Sub%20Pages/indiandupion.html">

but since browsers can't access such directories, they apparently try to resolve the URL to

CODE
http://www.homemadesilk.com/Sub%20Pages/indiandupion.html

instead, which is not correct. unsure.gif

Second, the image URLs point to locations on your own computer:

CODE
<img src="file:///C:/Users/KAVITA%20TEXTILES%20PLUS/Desktop/Home%20Made%20Silk%20Web/Images%20Fabric/Home%20Page/Indian.jpg">



Thanks a lot and appreciated your reply. You told the problem, what is the solutions???
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
Darin McGrew
post Apr 2 2012, 11:56 AM
Post #10


WDG Member
********

Group: Root Admin
Posts: 8,019
Joined: 4-August 06
From: Mountain View, CA
Member No.: 3



Put the subpages and images on your server somewhere that browsers can access, and use those URLs in your HTML.

Once you have working URLs to view the subpages and images, then see:
http://www.htmlhelp.com/faq/html/basics.html#relative-url


--------------------
Darin McGrew
WDG Member since 1998
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
sunny gupta
post Apr 2 2012, 01:51 PM
Post #11


Newbie
*

Group: Members
Posts: 10
Joined: 1-April 12
Member No.: 16,830



QUOTE(Darin McGrew @ Apr 2 2012, 12:56 PM) *

Put the subpages and images on your server somewhere that browsers can access, and use those URLs in your HTML.

Once you have working URLs to view the subpages and images, then see:
http://www.htmlhelp.com/faq/html/basics.html#relative-url


Thanks Darin and all who helped me out. What I did is change every thing and do it again.
Just created a folder "hmsweb" in Root directory and in "hmsweb" put all the HTML files, also created another fold "ImagesFabric" and put all the images in these folder. Every thing show up correctly in the file manager but again not online. Not able to understand why??? All help will be appreciable.
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
Christian J
post Apr 2 2012, 03:17 PM
Post #12


.
********

Group: WDG Moderators
Posts: 6,155
Joined: 10-August 06
Member No.: 7



QUOTE(sunny gupta @ Apr 2 2012, 08:51 PM) *

Just created a folder "hmsweb" in Root directory and in "hmsweb" put all the HTML files, also created another fold "ImagesFabric" and put all the images in these folder. Every thing show up correctly in the file manager but again not online. Not able to understand why??? All help will be appreciable.

http://www.homemadesilk.com/hmsweb/ seems to work now.

But I suggest you put the HTML files directly in the web root directory. If you only have a few images you can put them there too. If you have lots of images you may consider a separate image directory (inside the web root, not parallell to it).



--------------------
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
sunny gupta
post Apr 2 2012, 03:42 PM
Post #13


Newbie
*

Group: Members
Posts: 10
Joined: 1-April 12
Member No.: 16,830



QUOTE(Christian J @ Apr 2 2012, 04:17 PM) *

QUOTE(sunny gupta @ Apr 2 2012, 08:51 PM) *

Just created a folder "hmsweb" in Root directory and in "hmsweb" put all the HTML files, also created another fold "ImagesFabric" and put all the images in these folder. Every thing show up correctly in the file manager but again not online. Not able to understand why??? All help will be appreciable.

http://www.homemadesilk.com/hmsweb/ seems to work now.

But I suggest you put the HTML files directly in the web root directory. If you only have a few images you can put them there too. If you have lots of images you may consider a separate image directory (inside the web root, not parallell to it).


Thanks for help. url= http://www.homemadesilk.com is not working, http://www.homemadesilk.com/hmsweb is working.
Created folder "hmsweb" in root directory only and "ImagesFabric" sub folder. all HTML files are in hmsweb folder ony
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
Christian J
post Apr 2 2012, 04:02 PM
Post #14


.
********

Group: WDG Moderators
Posts: 6,155
Joined: 10-August 06
Member No.: 7



Move everything inside "hmsweb" (both the HTML files and the "ImagesFabric" sub folder) to the web root directory.


--------------------
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
sunny gupta
post Apr 2 2012, 05:58 PM
Post #15


Newbie
*

Group: Members
Posts: 10
Joined: 1-April 12
Member No.: 16,830



QUOTE(Christian J @ Apr 2 2012, 05:02 PM) *

Move everything inside "hmsweb" (both the HTML files and the "ImagesFabric" sub folder) to the web root directory.


I am using ipage.com, not able to locate the root directory name in the file manager?/ Can you suggest how to find?
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
pandy
post Apr 2 2012, 06:13 PM
Post #16


Don't like donuts. Don't do MySpace.
********

Group: WDG Moderators
Posts: 15,567
Joined: 9-August 06
Member No.: 6



Typing the correct URL, but we don't know where that folder is. Can you get the URL to it from the file manager?


--------------------
"Never go to excess, but let moderation be your guide."
- Cicero

IPB Image
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
Christian J
post Apr 2 2012, 06:34 PM
Post #17


.
********

Group: WDG Moderators
Posts: 6,155
Joined: 10-August 06
Member No.: 7



QUOTE(sunny gupta @ Apr 3 2012, 12:58 AM) *

QUOTE(Christian J @ Apr 2 2012, 05:02 PM) *

Move everything inside "hmsweb" (both the HTML files and the "ImagesFabric" sub folder) to the web root directory.


I am using ipage.com, not able to locate the root directory name in the file manager?/ Can you suggest how to find?

The web root is the same directory that you put "hmsweb" in.


--------------------
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
sunny gupta
post Apr 2 2012, 07:16 PM
Post #18


Newbie
*

Group: Members
Posts: 10
Joined: 1-April 12
Member No.: 16,830



QUOTE(Christian J @ Apr 2 2012, 07:34 PM) *

QUOTE(sunny gupta @ Apr 3 2012, 12:58 AM) *

QUOTE(Christian J @ Apr 2 2012, 05:02 PM) *

Move everything inside "hmsweb" (both the HTML files and the "ImagesFabric" sub folder) to the web root directory.


I am using ipage.com, not able to locate the root directory name in the file manager?/ Can you suggest how to find?

The web root is the same directory that you put "hmsweb" in.


Thanks a lot and appreciated every body's help. Web page is working fine except one or two file. In ipage.com root directory is ./
Any end is well, all is well, thanks
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



- Lo-Fi Version Time is now: 25th October 2014 - 11:45 AM