The Web Design Group

... Making the Web accessible to all.

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Extra Spaces when Printing Bold Text, Extra Spaces when Printing Bold Text
Bill Stephenson
post Sep 26 2006, 12:43 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 4
Joined: 20-September 06
Member No.: 185



I have this in my CSS:

#to
{
font-size: 10pt;
visibility: visible;
position: absolute;
top: 195px;
left: 5px;
width: 284px;
height: 96px;
}


and this in my HTML:

<div id="to">
To:<br>
<b>The Studio</b><br>
233 Harvard Avenue<br>

Somewhere,
MI 

05555<br>
USA

</div>

In Firefox the line "<b>The Studio</b>" displays fine on screen, but prints as if there were extra spaces in between the words "The" and "Studio".

Is this supposed to be this way, and is there anyway to compensate for it?

--
Bill
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
pandy
post Sep 26 2006, 04:34 PM
Post #2


Don't like donuts. Don't do MySpace.
********

Group: WDG Moderators
Posts: 18,402
Joined: 9-August 06
Member No.: 6



Are you sure that's all you have? Don't see it in print preview with the code you posted.
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
jimlongo
post Sep 26 2006, 04:45 PM
Post #3


This is My Life
*******

Group: Members
Posts: 1,125
Joined: 24-August 06
From: t-dot
Member No.: 16



Looks fine here as well . . .

html
IPB Image

print
IPB Image
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
jimlongo
post Sep 26 2006, 04:48 PM
Post #4


This is My Life
*******

Group: Members
Posts: 1,125
Joined: 24-August 06
From: t-dot
Member No.: 16



i take that back . . . What's your default font in FF.
If I set mine to some sort of monospaced font then the print preview is whacked.
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
Bill Stephenson
post Sep 27 2006, 09:12 PM
Post #5





Group: Members
Posts: 4
Joined: 20-September 06
Member No.: 185



Thanks for taking a look at this for me..

My default font in Times, size is 16. That's what FF default is I guess, I don't remember changing it. I'm looking at it on a Mac with the latest FF (1.5.0.7)

It's not a huge problem, just an annoyance. I'll test it with some more browsers, but I'm pretty sure it's only FF that does this.

Bill
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post
jimlongo
post Sep 27 2006, 10:19 PM
Post #6


This is My Life
*******

Group: Members
Posts: 1,125
Joined: 24-August 06
From: t-dot
Member No.: 16



Well that was my screenshot, Times 16 FF on a Mac. Must be something else at play.
User is offlinePM
Go to the top of the page
Toggle Multi-post QuotingQuote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



- Lo-Fi Version Time is now: 15th October 2019 - 08:59 PM